Frågor & Svar

Beställa från annat EU land / Order from EU Countries

Om du bor utanför Sverige i ett annat EUland och vill beställa varor från oss så ber vi er kontakta oss via kontaktsidan för personlig hjälp.

If you live outside of Sweden and wish to order from us, then we ask you to kindly contact us via the contact page for personal service.

Beställningsvara eller lagervara?

Lagersaldo/ Items in stock

Eftersom många av våra produkter är handgjorda och därmed inte massproduceras så är flera av våra produkter endast beställningsvaror. Vi har dock vissa produkter i mer eller mindre konstant lager. För säker och aktuell information angående specifika produkter så rekommenderar vi att ni kontaktar oss direkt innan beställning.

Vilka vapen går att sparra med?

Materialfel: Det är mycket svårt att lämna någon form av hållbarhetsgaranti på svärd. Inget svärd är oförstörbart och vid mycket tuff användning krävs stort kunnande av svärdsmannen, men vid uppenbara produktionsfel kommer Nidingbane att ersätta den defekta produkten.
Träna inte huggteknik på träd eller kraftiga grenar. Framtunga verktyg som yxor och machetes är byggda för att klara av den sortens aktivitet, men ett svärd kommer att vridas eller böjas. För en riddare eller samuraj hade det varit otänkbart att hugga sitt svärd i ett träd. Jag rekommenderar nybörjare att använda sig av ihoprullade vassmattor.

Det man ser på film är inte samma sak som verkligheten.

De vapen som jag rekommenderar till sparring finner man under Historisk fäktning HEMA eller Reenactment kategorin.

Övriga vapen som tex dekorationsvapen ligger under kategorin: Samlande (priserna på dessa är ca: 1000-2000:-)

Billiga svärd är lika med billig kvalitet.

Men vid tveksamhet så går det bra att ringa mig på 0704- 782 480 för mer information.

Ångerrätt

Du har full returrätt inom 14 dagar från mottagandet av varorna. Meddelande om retur ska skickas till oss senast 14 dagar från mottagandet av varan.

Kontakta alltid oss innan du returnerar varan. Meddelandet ska innehålla följande information; 1) ordernummer 2) Ordernummer 3) namn på de produkter du vill returnera 4) Orsak till retur. Var noga med att kontakta oss innan eventuell returnering av produkt.

Varan får ej vara skadad. Paketera produkten väl så att skada ej kan uppkomma och i paketet bifogar du ordernummer, dina adressuppgifter, eventuellt bankkonto. Skicka tillbaka paketet med innehållet nämnt i punkterna ovan.

Returportot betalas av kunden och det är kundens ansvar att paketet kommer fram till oss, så se till att skicka det som rekommenderat paket. Retur får ej ske som postförskott eller efterkrav. Spara ditt inlämningskvitto – tänk på att du ansvarar för returförsändelse!

Återbetalning sker snarast när vi mottagit och godkänt returnerad produkt. Ange alltid bankens namn, clearing nummer och kontonummer vid återbetalning. Om betalning gjorts via Kortbetalning så krediterar vi pengarna direkt tillbaks till kundens konto och inga bankuppgifter behövs.

Makulering av order

Du kan makulera Din order när som helst innan paketet är skickat från oss. Om Ditt paket är skickat och du ändå vill makulera Din order får Du betala frakten dels till Dig, men också tillbaka till oss.

Returer skickas till:

Dick oskarsson
Rostagatan 16 a
70341 Örebro

Reklamationsrätten täcker varor som är felaktiga enligt gällande konsumentskyddslagstiftning med uppenbara produktionsfel. Om du önskar göra en reklamation gällande fel på en beställd vara ska du kontakta oss så snart som möjligt efter att du upptäckt felet.

Mvh Dick Oskarsson /Nidingbane

Dela detta!

Dela detta med någon!