Frågor & Svar

Beställa från annat EU land / Order from EU Countries

Om du bor utanför Sverige i ett annat EUland och vill beställa varor från oss så ber vi er kontakta oss via kontaktsidan för personlig hjälp.

If you live outside of Sweden and wish to order from us, then we ask you to kindly contact us via the contact page for personal service.

Beställningsvara eller lagervara?

Lagersaldo/ Items in stock

Eftersom många av våra produkter är handgjorda och därmed inte massproduceras så är flera av våra produkter endast beställningsvaror. Vi har dock vissa produkter i mer eller mindre konstant lager. För säker och aktuell information angående specifika produkter så rekommenderar vi att ni kontaktar oss direkt innan beställning.

Vilka vapen går att sparra med?

Materialfel: Det är mycket svårt att lämna någon form av hållbarhetsgaranti på svärd. Inget svärd är oförstörbart och vid mycket tuff användning krävs stort kunnande av svärdsmannen, men vid uppenbara produktionsfel kommer Nidingbane att ersätta den defekta produkten.
Träna inte huggteknik på träd eller kraftiga grenar. Framtunga verktyg som yxor och machetes är byggda för att klara av den sortens aktivitet, men ett svärd kommer att vridas eller böjas. För en riddare eller samuraj hade det varit otänkbart att hugga sitt svärd i ett träd. Jag rekommenderar nybörjare att använda sig av ihoprullade vassmattor.

Det man ser på film är inte samma sak som verkligheten.

De vapen som jag rekommenderar till sparring finner man under Historisk fäktning HEMA eller Reenactment kategorin.

Övriga vapen som tex dekorationsvapen ligger under kategorin: Samlande (priserna på dessa är ca: 1000-2000:-)

Billiga svärd är lika med billig kvalitet.

Men vid tveksamhet så går det bra att ringa mig på 0704- 782 480 för mer information.

Jag var med och startade en HEMA förening i Örebro 2001 så jag har testat väldigt många olika vapen samt kvalitéer på dessa.

Mvh Dick /Nidingbane

Dela detta!

Dela detta med någon!